018-750 52 11
018-750 52 11

”Kvinnor i prostitution behöver bättre stöd"

Scandinavian Human Rights Lawyers
8 mars 2016 - PRESSMEDDELANDE
E-post: info@shrl.eu


”Kvinnor i prostitution behöver bättre stöd"

Foto: Abraham Engelmark

Foto: Abraham Engelmark

Ängeln på Malmskillnadsgatan till justitieminister Morgan Johansson på Internationella Kvinnodagen: ”Kvinnor i prostitution behöver bättre stöd.”

Elise Lindqvist, känd som Ängeln på Malmskillnadsgatan, har de senaste 20 åren arbetat för att ge hjälp och stöd till kvinnor i prostitution. Hon har vid flera tillfällen träffat justitieministern för att tala om konkreta förslag för att hjälpa kvinnor ur prostitution och människohandel. Nu önskar hon omsättning av initiativen till konkret handling och i kampanjen ”Inte till Salu” riktar hon tre förslag till justitieministern:

  • Inrätta center med juridisk rådgivning, arbetsvägledning och hälsovård för kvinnor i prostitution.
  • Erbjud exitprogram med rehabilitering för dem som vill lämna prostitution.
  • Introducera effektiva handlingsplaner för att hjälpa offer för människohandel.

– Jag önskar att tjejerna får konkret och praktisk hjälp att komma bort från gatan och in i ett annat arbete. Många kvinnor i prostitution är offer för människohandel, och att minska prostitution är avgörande för att bekämpa människohandel. Det behövs samordnade insatser för att verkligen kunna skapa en positiv förändring på lång sikt. Jag vet att det går att vända mörker till ljus, och hopplöshet till hopp, säger Elise Lindqvist.
Elise Lindqvist tilldelades priset för Årets Livsgärning på Svenska Hjältar-galan i december. Hennes berättelse om hur hennes liv fick en dramatisk vändning har berört hundratusentals människor i Sverige. Elise Lindqvist firade nyligen 80 år tillsammans med flera av tjejerna hon under åren hjälpt till ett nytt liv. Se glimtar av hennes firande här:

Foto: Abraham Engelmark

Klicka här för att läsa mer om kampanjen "Inte till salu!"

#Kvinnodagen #Intetillsalu

För mer information kontakta:
E-post: info@shrl.eu
Telefon: +46 70-725 19 17