018-750 52 11
018-750 52 11

Människorättspodden släpper avsnitt om sexhandel, prostitution och trafficking - vi möter Ängeln på Malmskillnadsgatan

Skandinaviska Människorättsjuristerna arbetar för att främja och försvara mänskliga fri- och rättigheter. I podcasten diskuterar våra jurister mänskliga rättigheter, några av våra mest aktuella rättsfall och intervjuar klienter och sakkunniga.

Programledare för podden är chefsjurist Ruth Nordström och juristen Rebecca Ahlstrand.

I detta avsnitt av Människorättspodden diskuterar våra jurister sexhandel, prostitution och trafficking. Vi berättar om några av våra fall där vi representerat offer för människohandel i asylprocessen och diskuterar ett ärende som även inkluderade asylskäl på grund av risk för förföljelse på grund av sexuell läggning. Vi möter Elise Lindqvist, Ängeln på Malmskillnadsgatan, som utsattes för sexuella övergrepp som barn och såldes till prostitution som 16 åring. Den 83-årig krutgumman har i över 23 år spridit hopp på Stockholms prostitutionsgata och till dem som utsatts för sexuella övergrepp. Vad tycker hon om förslagen om att avskaffa sexköpslagen?

Människorättspodden finns bl.a. på Spotify, Acast och Apples Podcasts.

Du hittar Människorättspodden i Spotify via länken nedan: https://open.spotify.com/show/0FrvsSYD2Khlko7QN6yApk?si=VnEAeGfySY2s33Pot_24WA