018-750 52 11
018-750 52 11

Juristjouren

Varje torsdag finns våra jurister, paralegals och juristpraktikanter på plats på vår juristjour i S:ta Clara kyrka i centrala Stockholm där vi besvarar frågor gällande exempelvis migration och asyl, arbetstillstånd, familjerätt, socialrätt och förvaltingsrätt.

Uppsala

Varje tisdag kl 13.00-14.00

Presentera ditt ärende för jurister och juriststudenter som kan bedöma om de kan ta ditt ärende vidare på juridisk väg.

Välkommen till Diakonins hus nu på tisdag!

Välkommen till Diakonins hus tisdagar kl. 13-14 i samarbete mellan Svenska kyrkan Uppsala och Skandinaviska Människorättsadvokaterna gällande exempelvis asylrätt, socialrätt och familjerätt.

Adress: 
S:t Eriks torg 7
753 10 Uppsala


Kontakt: 
lena.bergcoutts@svenskakyrkan.se
018 430 38 63

Stockholm

Varje torsdag kl 10.00-11.00

Vi erbjuder vägledning varje torsdag kl 10.00-11.00 i samarbete med S:ta Clara kyrka. Du får möjlighet att ställa frågor och våra jurister och juriststudenter bedömer om vi kan ta ditt ärende vidare på juridisk väg. Vi erbjuder tolkning till olika språk såsom engelska, persiska, dari och arabiska.

Vi arbetar aktivt för att förstå de behov som finns i vårt samhälle och hur vi bäst kan bistå genom våra färdigheter, erfarenheter, tid och juridisk expertis. Vår byrå grundades i en längtan efter att göra skillnad för människor och jobba med mänskliga rättigheter och därför är utvecklingen av vår juristjour en naturlig del av vår verksamhet. Vi är stolta över att kunna bistå de mest utsatta med det vi kan, och tacksamma för allt vi får tillbaka.

Välkommen till S:ta Clara kyrka nu på torsdag för ett första möte.

Adress:
Klara östra kyrkogata 7-9
111 52 Stockholm, Sweden
”Åk hem! sa en kvinna på Migrationsverket rakt ut”

Den 27 mars publicerades en artikel om Joy i Svenska Dagbladet av Stina Oscarson som en del av en serie som ämnar ge en röst åt de personer vars röster sällan hörs och S:t Clara kyrka. I denna artikel berättar Stina om mötet med Joy och Ruth Nordström som hjälpte uppehållstillstånd i Sverige – efter att hon först inte blivit trodd.

Vi är även en stolt sponsor av Situation Sthlm. Situation Sthlm hjälper hemlösa och socialt marginaliserade människor att skapa ett värdigare liv för sig själva, genom arbete och yttrandefrihet

Har du frågor?

Jag har tagit del av och godkänner Människorättsadvokaterna Allmänna Villkor och hur personuppgifter hanteras(Obligatoriskt)